Мікробіологія харчових продуктів

Мікробіологія харчових продуктів

Вміст та кількість патогенних мікроорганізмів в продуктах харчування є найважливішим показником їх якості. Вживання продуктів, заражених мікроорганізмами та їх спорами, може згубно позначитися на житті та здоров'ї людини.

Харчові продукти, як продукт переробки, найбільше піддаються критичним точками зберігання та експлуатації, тому в обов'язковому порядку контролюються відповідними органами на показники безпечності – мікробіологічного контролю.

Підтвердження безпечності продуктів на мікробіологічні показники можливо перевірити тільки в спеціалізованих лабораторіях.

Запрошуємо до співпраці виробників сільськогосподарської сировини та компанії з переробки вторинної сировини, приватних підприємців, виробників продуктів харчування:

  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована відповідно до вимог Національного агентства України: Атестат № 2Н1045 ДСТУ ISO/IEC 17025.
  • Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
  • Терміни проведення робіт - від 2-х до 5-ти робочих днів.
  • За результатами випробувань видається документ державного зразка – Протокол випробувань.

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

  • ДСТУ 4391;
  • ДСТУ 30518;
  • ДСТУ 8447;
  • ДСТУ 26972;
  • ДСТУ ГОСТ 30712-2003, п.6.1., 6.3., 6.4.,
  • ГОСТ 18963-73, п.4.1.;
  • МВ 10.2-1-113-2005.

Спираючись на результати мікробіологічного аналізу, можна об'єктивно судити про те, наскільки безпечна харчова продукція, чи придатна вона до подальшої переробки, а також про те, наскільки правильно здійснювалися її транспортування, переробка і зберігання. Норми показників мікробіологічних проб харчових продуктів регулюються законодавством. Закон України «Про основні засади та вимоги до якості харчових продуктів» забороняє реалізацію продукції, що не відповідає встановленим нормам.

Мікробіологія харчових продуктів, так само як і інші параметри їх якості, повинна контролюватися акредитованими лабораторіями. Такий контроль необхідно проводити на кожному етапі виготовлення та реалізації продукції, починаючи з виробників та закінчуючи споживачами.

Державними стандартами України визначаються методи досліджень показників мікробіології та безпечності харчової продукції. Отримання Протоколу відповідності на продукцію, що поставляється і вироблену харчову продукцію – запорука дотримання законодавства та підтримки позитивної бізнес-репутації.

Як ми працюємо

Лабораторія УСАП надає послуги по всій території України. Етапи співпраці наступні:

  • заповніть форму заявки та надішліть нам на ел.пошту: info@usap.ua;
  • надішліть зразки Вашої продукції з актом відбору проб компанією-перевізником;
  • по закінченні досліджень, Ви отримаєте Протокол в електронному вигляді безпосередньо в день завершення випробувань;
  • наступного дня ми надішлемо Вам оригінали документації (безкоштовно).

Чому варто довірити безпеку Вашої продукції лабораторії УСАП

Якість нашої роботи та компетентність підтверджені акредитацією в НААУ, а також численними відгуками клієнтів, більшість з яких стають постійними партнерами. Кожному замовнику ми гарантуємо:

  • високу точність і достовірність результатів випробувань продукції;
  • своєчасне й оперативне проведення випробувань;
  • надання протоколів точно в зазначені терміни;
  • неупередженість і незалежність при проведенні випробувань;
  • дотримання ділової етики, конфіденційність.

Лабораторія УСАП надає послуги досліджень мікробіологічних показників харчової продукції з 2013 року. В особі нашої компанії Ви знайдете надійного і довгострокового партнера.

Сертифіковані методики виконання вимірювань, новітнє лабораторне аналітичне обладнання, висококваліфікований і підготовлений персонал нашої лабораторії дозволяє виконати найскладніші мікробіологічні дослідження в стислі терміни та з високою точністю. Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» гарантує сервісне обслуговування, оперативно і якісно виданий результат. Цінова політика нашої лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.

Для отримання докладної консультації щодо лабораторних досліджень мікробіологічних показників харчової продукції, зверніться до наших менеджерів будь-яким зручним способом або замовте зворотній дзвінок.

Замовте послугу просто заповнивши форму