Соя

Соя

Соя – найпоширеніша культура серед зернобобових та олійних. Насіння сої використовуються  як сировина при виробництві значного переліку харчових продуктів. Особливе значення соя має у виготовленні замінників м'яса і молочних продуктів. Використовується також в кормових і технічних цілях. Насіння сої багате білком, різними вітамінами й мікроелементами. 

Критерії оцінки якості та безпеки сої

Плід-боб містить кілька насінин, що не мають ендосперму. Як і інші представники цього сімейства, насіння сої має схильність до побуріння після одинадцяти-дванадцяти місяців після збору врожаю.

 Колір насіння і його однорідність мають велике значення при оцінці якості сої. Перевірка якості насіння сої в лабораторних умовах є найважливішим параметром для визначення ринкової вартості цього продукту.

Склад сої унікальний і багатий на вміст:

  • вітамінів групи В (В1, В2, РР, В4, В5, В6, В9);
  • бета каротину (вітамін А);
  • вітамінів С, Е, Н;
  • мікроелементів: натрій, калій, магній, калій, фосфор, залізо, йод, бор, цинк.

Враховуючи популярність сої на ринку, її успішно вирощують в Україні, але особливу увагу приділяють не тільки якості, але і показникам безпеки даного продукту, оскільки ринок переповнений соєю, яка містить ГМО. Внаслідок високого попиту і конкуренції, виробникам необхідно приділяти значну увагу забезпеченню і підтвердженню якості та безпечності своєї продукції.

При реалізації сої на ринках збуту потрібно надавати документи, що підтверджують її якість та безпечність. Таким документом є Протокол випробувань, виданий акредитованою лабораторією, що підтверджує відповідність продукції нормам і вимогам, що регламентуються державою.

Основними критеріями якості сої є:

  • вологість;
  • масова частка білка в перерахунку на суху речовину;
  • масова частка жиру;
  • сміттєва домішка;
  • олійна домішка;
  • зараженість шкідниками.

Дослідити сою на безпечність можливо за такими показниками:

  • важкі метали;
  • мікотоксини;
  • пестициди;
  • наявність радіації;
  • вміст ГМО.

Лабораторні дослідження сої в лабораторії “УкрСпецАгроПродукт”

Аналіз сої, згідно із законодавством, повинен виконуватись акредитованими лабораторіями. Якість соєвого насіння має контролюватися на всіх етапах виробництва, транспортування та реалізації. Насіння з документально підтвердженою якістю має вищу ціну, а значить, виробник такої сої отримає більшу вигоду.

Лабораторія “УкрСпецАгроПродукт” акредитована відповідно до вимог Національного агентства України: Атестат № 2Н1045 ДСТУ ISO/IEC 17025. Це підтверджує, що лабораторія працює за сертифікованими методиками, має високоточне аналітичне обладнання й підготовлений персонал.

   Дослідження якості сої проводиться відповідно до вимог ДСТУ 4964:2008 “Соя. Технічні умови”.

    Терміни проведення робіт - від 2-х до 5 робочих днів.

  За результатами випробувань видається документ державного зразка – Протокол випробувань.

  Цінова політика лабораторії є конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.

Як ми працюємо

Лабораторія УСАП надає послуги по всій території України. 

Етапи співпраці наступні:

  • Ви замовляєте послугу на нашому сайті та надсилаєте ”Новою Поштою” зразки сої з актом відбору проб;
  • ми, отримавши замовлення на дослідження, надсилаємо на пошту форму заявки;
  • безпосередньо в день завершення випробувань, надаємо Вам протокол в електронному вигляді;
  • наступного дня відправляємо Вам оригінали документації (безоплатно при замовленні на суму понад 2500 грн).

Чому варто довірити безпеку Вашої продукції лабораторії УСАП

Лабораторія УСАП - надійний та довгостроковий партнер, який надає послуги дослідження якості сої з 2013 року. Наша компетентність та якість роботи підтверджені акредитацією в НААУ, та численними позитивними відгуками клієнтів, більшість з яких вже стали постійними партнерами. 

Кожному замовнику ми гарантуємо: 

  • високу точність випробування продукції; 
  • оперативне проведення аналізу; 
  • надання протоколів точно в зазначені терміни; 
  • неупередженість та незалежність при проведенні випробувань; 
  • дотримання ділової етики, конфіденційність. 

Запрошуємо до співпраці аграріїв, виробників сільськогосподарської сировини та компанії, що спеціалізуються на переробленні вторинної сировини, приватних підприємців, виробників харчових продуктів.

Для отримання докладної консультації щодо лабораторних досліджень якості сої, звертайтеся до наших менеджерів будь-яким зручним способом або замовте зворотний дзвінок.

Замовте послугу просто заповнивши форму