Приблизно років 30 назад вперше в лабораторіях стали згадувати про Генетично змінених рослинах. Тоді це здавалося міфом і вигадкою наукових фахівців, так і посил був такий - «Виведемо нові культури, внесемо свій внесок в сільське господарство». Толі ідея всіх надихнула, толі ситуація набрала спец контролю з масового впровадження ГМО в сільськогосподарську галузь, за підсумками сьогоднішнього дня Україна зіткнулася з тим, що ринок масово заповнюють геномодифікованими продуктами. Як і раніше перевірити якість і безпеку харчових продуктів можливо лише в спеціалізованих акредитованих лабораторіях, такий і бути лабораторія від ТОВ «УкрСпецАгроПродукта», яка завжди до Ваших послуг.
На сьогоднішній день в лабораторія можливо перевіряє наявність ГМО в бобах, сої, овочах, фруктах. А також, ГМО в горосі, ГМО квасолі, ГМО в чечевиці та інших бобових рослин. Чому ми зробили акцент саме на ГМО в бобових? Та тому що як раз з бобовими рослинами стали експериментувати більше. Законодавство України взяло під контроль українських агровиробників з вирощування ГМО сої, сочевиці, і інших бобових культур, щоб зберегти рівень довіри українських споживачів і світової спільноти.
В Україні дозволили вирощувати ГМО рослини певних зареєстрованих ліній, хоча статистика відзначає близько 50% вирощуваної сої бути трансгенної. Порушення закону в Україні, відсутність ефективного контролю над виробництвом генно-модифікованої продукції руйнує довіру кінцевого українського споживача до харчових продуктів, в яких вони нуждаються. Хоча кожен має доступ самостійно перевірити якість сировини або готової продукції в акредитованій лабораторії і зробити свій вибір.
На сьогоднішній день, Євросоюз імпортує сої і рослинного протеїну у вигляді соєвих шротів близько 92%, зокрема, Україна вирощує на своїх землях близько 4, 5-6 млн т сої в рік. І з кожним роком Аграрні асоціації концентрують аграріїв, на те що вони можуть поставляти світовому ринку як мінімум 50% вирощуваної сої. Європі вигідно закуповувати бобові з України, так як діє нульове мито при ввезенні в Європу з України, і якість нашої продукції набагато краще, ніж китайської. Грунтуючись на різні дослідження, приблизно дві третини споживачів в деяких країнах ЄС стурбовані присутністю ГМО в продуктах харчування.
Працюючи над репутацією своїх брендів, аграрні асоціації розробляють як подолати негативне ставлення до бобовим рослинам, розробляють і впроваджують стандарти якості з вирощування та безпечної продукції. До цих стандартів можуть належати:
Лабораторія від "УкрСпецАгроПроодукт" запрошує до співпраці всіх аграріїв України, для контролю якості бобових рослин.