Фермерські господарства як і зернотрейдери стали заручниками звуження транспортних сполучень для експорту зернових крупними партіями. То ж здебільшого фермерські господарства та зберігачі змушені шукати будь який спосіб збути агропродукцію за прямими експортними контрактами. .
Звертаючись напряму до закордонних покупців, отримують вимогу в Сертифікаті ISCC .
Експерт УСАП роз’яснить процес отримання сертифікату ISCC .
Перше що потрібно знати, що схемами сертифікації ISCC –передбачають оцінку відповідності виробничих потужносте. Тобто сертифікується саме виробництво, а не партія товару, що робить його біль довготривалим та коштовним. Весь процес від підготовки до отримання сертифікату триває від 30 до 60 календарних днів, в залежності від обсягів господарства (виробництва).
Процес підготовки до сертифікації ISCC, являє собою створення низки внутрішніх письмових документів (процедур, настанов) , які регламентують дотримання підприємством у вимогах до :
Кількість процедур залежить від типу/виду господарства (виробництва) та різновиду культур що збираються, зберігаються чи перероблюється у готовий продукт.
Розрахунки ВПГ – не завжди вимагаються компетентним органом з сертифікації ISCC.
Розглянемо умови за яких необхідно здійснювати розрахунки шляхом побудови калькулятора викиди парникових газів в атмосферу:
Важливо знати, що розрахунок здійснюється шляхом побудови електронного калькулятора за методикою рекомендованою RED II (Директива з відновлювальних джерел. Нормативний документ ISCC EU).
Персонал задіяний у підтримці системи якості на підприємстві, обов’язково повинен пройти навчальний кус на напрямком ISCC і мати обов’язкове підтвердження у вигляді Сертифікату від компетентного навчального центрую.
Наступний етап це вибір компетентного органу з сертифікації ISCC з переліком яких можна ознайомитися на сайті www.iscc-system.org :
УСАП радо допоможе вашій компанії скоротити шлях та видатки в отриманні сертифікату ISCC який підтверджує стале виробництво та викидів вуглецю і дозволяє експортувати зернові (зерно злакових та олійних культур) та продукцію їх переробки (олія, жирні кислоти, шроти, біоетанол, біодизель, біометан) до країн ЄС.