Коріандр

Коріандр

Коріандр посівний є провідною ефіроолійної культурою. Найбільш поширений коріандр в Запорізькій, Миколаївській, Кіровоградській областях. 

В той же час, існує певна господарська проблема: незнання або небажання виробників дотримуватися деяких елементів технології вирощування призводить до отримання неправильно вирощеного, зібраного і неякісно обробленого коріандру, який не відповідає нормам якості та безпечності. 

Як і інші господарські культури, насіння коріандру сіють протравленим. Особливу увагу приділяють боротьбі з бур'янами, оскільки засміченість посівів може знизити врожайність насіння коріандру на 80%. Тому неминуче застосування гербіцидів. Крім цього, проводять профілактичне лікування з метою боротьби з хворобами. Боротьба зі шкідниками також змушує застосовувати широкий спектр препаратів. 

Виходячи з усього вище перерахованого, неминучою стає перевірка готового врожаю на його безпечність. Цим займаються спеціалізовані лабораторії. 

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ 

  • ГОСТ (ДСТУ) - 8007-2015. Коріандр. Технічні умови

Як ми працюємо 

Лабораторія УСАП надає послуги по всій території України. Етапи співпраці наступні: 

  • заповніть форму заявки та надішліть нам на ел. пошту: info@usap.ua;
  • надішліть зразки Вашої продукції з актом відбору проб компанією-перевізником; 
  • по закінченні досліджень Ви отримаєте Протокол в електронному вигляді безпосередньо в день завершення випробувань; 
  • на наступний день ми надішлемо Вам оригінали документації (безкоштовно). 

Чому варто довірити безпечність Вашої продукції лабораторії УСАП 

Якість нашої роботи та компетентність підтверджені акредитацією в НААУ, а також численними відгуками клієнтів, більшість з яких стають постійними партнерами. Кожному замовнику ми гарантуємо: 

  • високу точність і достовірність результатів випробувань продукції; 
  • своєчасне й оперативне проведення випробувань; 
  • надання протоколів точно в зазначені терміни; 
  • неупередженість та незалежність при проведенні випробувань; 
  • дотримання ділової етики, конфіденційність. 

Лабораторія УСАП надає послуги досліджень якості і безпечності коріандру з 2013 року. В особі нашої компанії Ви матимете надійного і довгострокового партнера. 

Для чого необхідні дослідження якості та безпеки коріандру в лабораторії 

Коріандр в першій половині вегетації зростає і розвивається повільно, тому зазнає значного ураження бур'янами. З цієї причини аграрії систематично використовують гербіциди для очищення ґрунту. Це неминуче тягне за собою накопичення хімічних елементів у рослині, що дозріває. 

Коріандр застосовується не тільки для харчування, але й для косметичних, а також лікарських цілей в якості складової препаратів або продуктів. Всі ці сфери застосування коріандру вимагають його високої якості і безпечності для споживачів. 

Основними показниками якості коріандру є: 

  • Органолептичні показники: колір, запах, смак. 
  • Фізико-хімічні: волога, ефірні олії, масова частка золи, зараженість шкідниками, масова частка металевих домішок. 

Для підтвердження безпечності коріандр необхідно перевірити на наявність важких металів, пестицидів, радіологію. 

Лабораторія УСАП оснащена сучасним обладнанням, що дозволяє швидко і якісно перевірити коріандр на відповідність українським регламентам за стандартним комплексом показників, або за показниками, зазначеними замовником. 

Як відібрати матеріал для аналізу 

Для проведення лабораторного аналізу необхідно відібрати об'єднану пробу: для цього відбирають по 100 г продукту з кожної тонни сировини. Залежно від способу зберігання цієї сировини виїмку виробляють таким чином: 

1. З насипу відбирають 15 жмень або набирають комірним щупом з різних верств насипу. 

2. Від партій виїмки виконуються з кожної тонни за допомогою спеціальної конусної гуртки (ємність до 100 г насіння). 

Зверніть увагу: в процесі виїмки насіння слід переміщувати. При виїмці насіння з партії щупом проводиться тільки орієнтовна оцінка якості. 

3. Якщо насіння зберігаються в мішках, то вилучаються окремі зразки в такій відповідності: 

  • до 10 мішків: з кожного другого мішка; 
  • від 10 до 100: з п'яти мішків + 5% від загальної кількості; 
  • від 100 мішків: з десяти мішків + 5% від загальної кількості. 

4. Для формування об'єднаної проби проводиться точковий відбір з партій сукупної ваги: 

  • до 100 т - по 300 г від кожної третьої тонни; 
  • до 200 т - по 500 г від кожної п'ятої тонни;
  • до 400 т - по 1 кг від кожної десятої тонни;
  • понад 400 т - по 2 кг від кожної двадцятої тонни. 

5. Точкові проби відбирають: 

  • через рівні проміжки часу; 
  • в залежності від маси партії; 
  • в залежності від швидкості переміщення. 

6. Зразки слід упакувати в паперові конверти, заклеїти їх і супроводити етикетками, де буде вказано: 

  • найменування культури, тип і підтип; 
  • назва підприємства, котрому належить зразок; 
  • номер партії або складу; 
  • маса партій в кілограмах; 
  • дата відбору та підпис відповідальної особи. 

Результат дослідження – це офіційний документ (протокол), виданий сертифікованою дослідницькою лабораторією УСАП. Такий протокол визнається всіма учасниками вітчизняного та міжнародного ринків.

Компанія УСАП надає лабораторні послуги всім українським компаніям, аграрним холдингам, фермерським господарствам, торговим представництвам, а також іншим зацікавленим особам. 

Для отримання докладної консультації щодо лабораторних досліджень якості коріандру, зверніться до наших менеджерів будь-яким зручним способом або замовте зворотній дзвінок.

Замовте послугу просто заповнивши форму