Льон

Льон

В Україні вирощування олійного льону відкриває великі перспективи для аграріїв: можливість заробити як на внутрішньому ринку, так і не зовнішньому. Вирощувати олійний льон в Україні сьогодні вигідно. Погодні умови, грунт, клімат – все сприяє врожайності культури. Цим успішно користуються багато вітчизняні аграріїв, чим зумовлена висока конкуренція. Один з ключових способів закріплення позицій на ринку – це забезпечення і підтвердження бездоганної якості та безпечності продукції.

Основними критеріями якості льону є його:

  • олійність;
  • рівень вологи;
  • кислотне і йодне число;
  • смітна домішка.

Відповідно до вимог державних стандартів України, важливі також: рівень токсичних металів, мікотоксинів, і пестицидів – це основні показники безпечності льону. Всі зазначені параметри льону можна перевірити в спеціалізованих лабораторіях

Лабораторія УСАП оснащена сучасним обладнанням, виконує повний комплекс досліджень на відповідність державним нормам швидко і якісно.

  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована відповідно до вимог Національного агентства України: атестат № 2Н1045 ДСТУ ISO/IEC 17025.
  • Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
  • Терміни проведення робіт - від 2-х до 5-ти робочих днів.
  • За результатами випробувань видається документ державного зразка - Протокол випробувань.
  • Дослідження якості льону проводиться відповідно до вимог ГОСТ (ДСТУ) 4511:2006 - Технічні умови.


Як ми працюємо

Лабораторія УСАП надає послуги по всій території України. Етапи співпраці наступні:

  • заповніть форму заявки та надішліть нам на ел.пошту: info@usap.ua;
  • надішліть зразки Вашої продукції з актом відбору проб компанією-перевізником;
  • по закінченні досліджень, Ви отримаєте Протокол в електронному вигляді безпосередньо в день завершення випробувань;
  • наступного дня ми надішлемо Вам оригінали документації (безкоштовно).

Чому варто довірити безпеку Вашої продукції лабораторії УСАП

Якість нашої роботи та компетентність підтверджені акредитацією в НААУ, а також численними відгуками клієнтів, більшість з яких стають постійними партнерами. Кожному замовнику ми гарантуємо:

  • високу точність і достовірність результатів випробувань продукції;
  • своєчасне й оперативне проведення випробувань;
  • надання протоколів точно в зазначені терміни;
  • неупередженість і незалежність при проведенні випробувань;
  • дотримання ділової етики, конфіденційність.

Лабораторія УСАП надає послуги досліджень показників якості та безпеки льону з 2013 року. В особі нашої компанії Ви матимете надійного та довгострокового партнера.

Фактори, що впливають на якість льону

Льон олійний слабо схильний до ураження хворобами і шкідниками. З хвороб небезпечні:

  • фузаріоз,
  • антракноз,
  • поліспороз
  • пасмо.

Все районовані сорти льону стійкі до захворювань фузаріозу.

Склад ґрунтів посівних площ відіграє важливу роль в остаточній якості врожаю. Тому, незважаючи на невибагливість льону, слід подбати про безпечність і якість ще на етапі засіву, шляхом підготовки і збагачення ґрунту.

 Перевірити на якість насіння допоможуть спеціалізовані лабораторії, акредитація яких дозволяє перевірити якість насіння льону на відповідність нормам. Насіння льону олійного широко застосовують в харчовій промисловості вітчизняні виробники, і не тільки, Україна успішно експортує льон на зовнішньому ринку, що тягне за собою постійний контроль продукції на безпечність.

УСАП: лабораторне дослідження насіння льону

Хімічний склад насіння льону можна вивчити тільки в умовах спеціалізованої лабораторії. Такі дослідження проводить компанія УСАП. В ході досліджень встановлюється якість продукту, керуючись ДСТУ насіння льону – основним регламентним документом.

Дослідження проводиться за такими параметрами:

  • органолептика і основні біохімічні показники: вологість, сміттєва і оліїста домішки, вміст йоду, олійність , кислотне число.
  • Безпечність: наявність токсичних речовин, мікотоксинів, пестицидів, радіонуклідів, ГМО.

Ці показники дозволять аграріям і виробникам харчових продуктів з насіння льону переглянути технології вирощування, зберігання і переробки сировини.

Як відібрати зразки для аналізу

Щоб провести хімічний склад льону, необхідно відібрати зразки та надати для лабораторних досліджень. Залежно від способу зберігання сировини, вилучення здійснюють наступним чином:

1.      З розсипу відбирають 15 жмень або набирають комірним щупом з різних верств насипу.

2.      Вилучення з партій виконуються з кожної тонни за допомогою спеціальної конусної гуртки (ємність до 100 г насіння).

Зверніть увагу: в процесі вилучення насіння слід переміщувати. При вилученні насіння з партії щупом проводиться тільки орієнтовна оцінка якості.

3.      Якщо насіння зберігається в мішках, то вилучаються окремі зразки у такій відповідності:

  • до 10 мішків: з кожного другого мішка;
  • від 10 до 100: з п'яти мішків + 5% від загальної кількості;
  • від 100 мішків: з десяти мішків + 5% від загальної кількості тари.

4.      Для формування об'єднаної проби проводиться точковий відбір з партій в залежності від сукупної ваги: 

  • до 100 т - по 300 г з кожної третьої тонни;
  • до 200 т - по 500 г з кожної п'ятої тонни;
  • до 400 т - по 1 кг з кожної десятої тонни;
  • понад 400 т - по 2 кг з кожної двадцятої тонни.

5.      Точкові проби вилучають:

  • через рівні проміжки часу;
  • в залежності від маси партії;
  • в залежності від швидкості переміщення.

6.      Зразки слід упакувати в тканинні або паперові пакети та закріпити на ній етикетки, на яких вказати:

  • найменування культури, тип, підтип;
  • назва підприємства, якому належить проба;
  • номер партії або складу;
  • масу партій в кілограмах;
  • дату відбору та підпис відповідальної особи.

Тару необхідно щільно закрити, тканинні мішечки зашити, паперові конверти або пакети заклеїти і опломбувати сургучем.

Результат дослідження – це  офіційний висновок, виданий сертифікованою дослідницькою лабораторією УСАП, що визнається всіма учасниками вітчизняного та міжнародного ринків.

Лабораторія УСАП гарантує сервісне обслуговування, оперативно і якісно виданий результат. Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.

Запрошуємо до співпраці аграріїв, виробників сільськогосподарської сировини і компанії, що спеціалізуються на переробці вторинної сировини, приватних підприємців, виробників продуктів харчування.

Для отримання докладної консультації щодо лабораторних досліджень якості сої, зверніться до наших менеджерів будь-яким зручним способом або замовте зворотній дзвінок.

Замовте послугу просто заповнивши форму