Хімічний склад буряка залежить від сортової групи (цукрова, кормова, їдальня) та сорту. Наприклад, у державному реєстрі України зареєстровано цукрових буряків понад 260-ти видів. Поза лабораторних умов сортову приналежність до тієї чи іншої групи можна визначити за кольором коренеплоду. Однак точний висновки про якість, безпечність та сортову приналежність продукції можна зробити лише за результатами лабораторних досліджень.
Буряк - овоч багатий вуглеводами; в деяких видах велика частка припадає на сахарозу, трохи менше на фруктозу, глюкозу й пектинові речовини.
Лабораторія УСАП досліджує буряк на рівень вмісту:
Докладний перелік показників, за якими лабораторія Укрспецагропродукт компетентна та проводить аналіз буряка, представлений у прайсі нижче.
Лабораторія УСАП надає послуги по всій території України. Етапи співпраці наступні:
Якість нашої роботи та компетентність підтверджені акредитацією в НААУ, а також численними відгуками клієнтів, більшість з яких стають постійними партнерами. Кожному замовнику ми гарантуємо:
Лабораторія УСАП надає послуги досліджень якості харчової продукції, в тому числі буряка столового, з 2013 року. В особі нашої компанії Ви матимете надійного і довгострокового партнера.
Лабораторні дослідження дозволяють встановити відповідність столового буряка вимогам діючих національних стандартів. Це дає можливість, за необхідності, сертифікувати продукт, або використовувати його для подальшої переробки з чітко визначеними показниками очікуваного готового продукту (наприклад цукор-пісок). Таким чином, результати досліджень дозволяють значно розширити ринки збуту, продемонструвавши всім зацікавленим сторонам якість і безпечність продукції.
Відбір проби для лабораторного випробування буряка здійснюється різними способами, в залежності від обсягів та способів зберігання партій продукції:
1. При зберіганні без упаковки (навалом) відбір буряка проводиться від партії 500-1500 кг, шляхом випадкового відбору з трьох сторін (загальна вага проби до 3-кг).
2. Якщо буряк упакований в тару (ящики або сітки), відбір проводиться випадковим чином в наступному порядку:
3. Якщо партія перевищує 1 тис. ящиків, відбирається додатково по 1 одиниці з кожної сотні.
Лабораторні проби упаковують таким чином, щоб зберегти властивості та якість буряків. Тару маркують етикеткою, де вказують:
Компанія УСАП надає лабораторні послуги українським виробникам, імпортерам та експортерам, аграрним холдингам, фермерським господарствам, приватним підприємцям, торговим представництвам, а також іншим зацікавленим особам або організаціям.
Для отримання докладної консультації щодо лабораторних досліджень якості та безпечності буряка, зверніться до наших менеджерів будь-яким зручним способом або замовте зворотній дзвінок.