Капуста є однією з найбільш популярних овочевих культур для масового вирощування. В Україні на сьогоднішній день вирощують близько семи видів капусти: білокачанна, червонокачанна, листова, кольорова, пекінська, брюссельська, брокколі.
Якість капусти при дозріванні залежить від: обробки насіння, використання добрив, засобів обробки, а після збору врожаю – від дбайливого зберігання при дотриманні санітарних та кліматичних умов.
Контроль всіх цих етапів здійснюється шляхом систематичної перевірки якості в спеціалізованих лабораторіях.
Лабораторія УСАП надає послуги по всій території України. Етапи співпраці наступні:
Якість нашої роботи та компетентність підтверджені акредитацією в НААУ, а також численними відгуками клієнтів, більшість з яких стають постійними партнерами. Кожному замовнику ми гарантуємо:
Лабораторія УСАП надає послуги досліджень якості харчової продукції, в тому числі капусти, з 2013 року. В особі нашої компанії Ви матимете надійного і довгострокового партнера.
Білокачанна капуста багата вітамінами (С, К, РР, У, група В і ін.), дуже корисна для людського організму. Завдяки різноманітності сортів, капусту широко використовують в кулінарії для приготування перших страв, гарнірів, різної випічки. На сьогоднішній день в Україні вирощують понад 10 видів капусти. Найпоширеніші з них:
Кожен вид капусти має свої унікальні корисні речовини та корисний, як для людини, так і для тварин. Що стосується вимог до якості і безпечності капусти, вони єдині для всіх видів капусти та прописані в державних стандартах.
Важливу роль в якості капусти відіграє хімічна складова продукту. З огляду на перенасичення овочів стимуляторами росту, обробку грунту з метою боротьби з шкідниками, зловживання пестицидами при вирощуванні, вкрай важливо перевіряти готовий урожай капусти перед тим, як він потрапить на прилавок до споживача або надійде на підприємство для подальшої переробки.
В Україні, згідно із затвердженими нормативними документами, основними критеріями безпечності є наявність:
Для проведення дослідження свіжої капусти необхідно надати в лабораторію проби. Їх відбір регламентується ДСТУ ISO 874-2002. Згідно з вимогами цього документа, проводиться точковий відбір, який має довільний характер: відбирається продукт з різних місць зберігання (зверху, знизу, посередині):
1. Якщо капуста зберігається в ящиках або на піддонах, точково слід відібрати проби в такій кількості:
2. З неупакованої партії вилучаються 5 точкових проб в такій кількості (відповідно до загальній масі партії):
З точкових проб, рівних за масою, формують об'єднану пробу. Її упаковують в сітки або поліетиленові пакети, які забезпечуються етикетками. На цих бланках вказують:
Результат дослідження – це офіційний висновок, виданий сертифікованою дослідницькою лабораторією УСАП, що визнається всіма учасниками вітчизняного та міжнародного ринків.
Компанія УСАП надає лабораторні послуги українським виробникам, імпортерам та експортерам, аграрним холдингам, фермерським господарствам, приватним підприємцям, торговим представництвам, а також іншим зацікавленим особам або організаціям.
Для отримання докладної консультації щодо лабораторних досліджень якості і безпечності капусти, зверніться до наших менеджерів будь-яким зручним способом або замовте зворотній дзвінок.