Гречка вважається однією з основних круп'яних культур, оскільки вона має високі поживні, смакові, дієтичні якості. У гречаній крупі відзначається високий вміст фосфору, заліза, незамінних амінокислот. Високий попит на гречку породжує й активну пропозицію, а значить для успіху в конкурентній боротьбі виробникам необхідно підтвердити якість і безпечність своєї продукції.
Визначення якості гречки на етапах її виробництва, заготівлі та зберігання – найважливіший процес, в результаті якого виробник, постачальник і споживач отримують достовірну інформацію не тільки про якість самого зерна, а й про правильність умов, в яких воно зберігається і транспортується.
Підтвердити якості гречки можливо лише в лабораторних умовах.
Анализ гречки, сорго, кукурудзи
Показник
Вологість, %
Зернова домішка, %,(обрушені зерна,пророслі зерна)
Смітна домішка, %, (мінеральна домішка,зокрема галька,шкідлива домішка, зіпсовані зерна,важковідокремлювана домішка)
Зараженість шкідниками
Показники безпеки
Токсичні елементи, мікотоксини, пестициди
Вміст радіології
Питома активність Цезію-137, Стронцію-90
Генетично модифікований організм (ГМО)
ГМО, показник якісно
ГМО, показник кількісно
На підставі проведеного аналізу гречки робляться висновки про можливість використання даної партії в тих чи інших цілях, а також, що дуже важливо, формується вартість партії. Якісний продукт, як на вітчизняному, так і на зарубіжному ринку цінується вище.
Лабораторія УСАП надає послуги по всій території України. Етапи співпраці наступні:
Якість нашої роботи та компетентність підтверджені акредитацією в НААУ, а також численними відгуками клієнтів, більшість з яких стають постійними партнерами. Кожному замовнику ми гарантуємо:
Лабораторія УСАП надає послуги з дослідження показників якості гречаної крупи з 2013 року. У нашій особі Ви знайдете надійного і довгострокового партнера.
Якість гречки залежить від багатьох факторів у послідовності агротехнічних операцій з її виробництва. Внутрішні чинники якості гречки залежать від її сортових, біологічних особливостей. Зовнішніми факторами вважаються:
Важливим результатом дослідження якості гречки буде визначення її споживчої цінності, і, як наслідок, вартості всієї партії, з якої був взятий зразок. Параметри якості зерна контролюються акредитованими лабораторіями. Такий контроль забезпечить достовірну інформацію та підтримає репутацію виробника на високому рівні.
Лабораторія УСАП досліджує якість гречки за такими показниками, відповідно до державних норм:
Акредитована лабораторія компанії УкрСпецАгроПродукт виконує якісний аналіз гречки відповідно до сертифікованих методик виконання вимірювань, на новітньому лабораторному аналітичному обладнанні. За результатами випробувань лабораторія видає на руки замовнику Протокол державного зразка.
Лабораторія «УкрСпецАгроПродукт» гарантує сервісне обслуговування, оперативно і якісно виданий результат. Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників. Запрошуємо до співпраці аграріїв, виробників сільськогосподарської сировини і компанії, що спеціалізуються на переробці вторинної сировини, приватних підприємців, виробників продуктів харчування.
Для отримання докладної консультації щодо лабораторних досліджень якості гречки, зверніться до наших менеджерів будь-яким зручним способом або замовте зворотній дзвінок .