Землі України багаті врожаями пшениці, тому борошно, як продукт переробки, займає лідируюче місце. Якість борошна залежить від багатьох чинників: якості сировини (зерна), поліпшення умов збирання врожаю, зберігання та подальшої переробки. Спеціалізовані лабораторії ретельно стежать за клімат-контролем приміщень, в яких зберігається продукція, регулярно перевіряючи вологість та гігієну.
Щорічно в Україні виробляється близько 2 млн. тонн борошна. Це один з базових продуктів, який використовується в харчовій промисловості. Щодня людина вживає в їжу від 200 до 400 г виробів з борошна. З борошна виробляються численні види випічки, як споживачами в домашніх умовах, так і в промислових масштабах. Якість борошна прямо впливає на стан здоров'я кінцевого споживача продуктів переробки. Тому лабораторний аналіз борошна - обов'язкова складова сертифікації.
Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» перевірить борошно за показниками якості та безпечності згідно з вимогами ДСТУ.
Терміни проведення аналізів складають від 2-х до 5-ти робочих днів, в залежності від обраних показників. Зразки лабораторія приймає з усіх регіонів України, за допомогою послуг перевізника «Нова пошта». За результатами аналізу замовнику видається Протокол досліджень державного зразка, що визнається в Україні та за її межами.
Аналіз борошна пшеничного
Показник
Органолептика (колір, запах,смак,хруст,свіжість)
Вологість
Клейковина сира якісна
Клейковина сира кількісна
Зольність, у перерахунку на суху речовину
Крупність помелу
Металомагнітна домішка
Білок/ МЧ/ сирого протеїну у перерахунку на суху речовину
Білок/ МЧ/ сирого протеїну у перерахунку на вологу речовину
Зараженність і забруднення шкідниками хлібних запасів
Мікотоксини
Охратоксин А
Афлатоксин В1
Зеараленон
Дезоксиніваленол
Т2-токсин ( на фактичний вміст)
Токсичні елементи
Кадмій (Cd)
Мідь (Cu)
Цинк (Zn)
Арсен (миш'як -As)
Ртуть (Hg)
Свинец (Pb)
Пестициди
Гептахлор
Метафос (паратіонметил)
ДДТ
Етилендихлорид (Дихлоретан)
Вміст радіології
Питома активність Цезію-137, Стронцію-90
Генетично модифікований організм (ГМО)
ГМО, показник якісно
ГМО, показник кількісно
Лабораторія УСАП надає послуги по всій території України. Етапи співпраці наступні:
Якість нашої роботи та компетентність підтверджені акредитацією в НААУ, а також численними відгуками клієнтів, більшість з яких стають постійними партнерами. Кожному замовнику ми гарантуємо:
Лабораторія УСАП проводить дослідження якості та безпечності харчової продукції, в тому числі борошна, з 2013 року. В особі нашої компанії Ви матимете надійного та довгострокового партнера.
Пшеничне борошно - основа хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів, різних соусів та паст. В контролі якості цього продукту зацікавлені, як споживачі, так і виробники.
Від вологості, клейкості, органолептичних властивостей, бактеріальної складової, кількості шкідливих домішок безпосередньо залежить якість вироблених з борошна продуктів, а, отже, і здоров'я людини.
Показники якості борошна пшеничного - орієнтири безпечності цього харчового продукту. Наприклад, перевищення норм наявності токсичних речовин, спор грибків, пестицидів або радіонуклідів призведуть до важких порушень в роботі та розвитку різних патологій всього організму.
Встановити показники якості пшеничного борошна можливо лише в лабораторних умовах. Для цього проводиться комплексне та системне дослідження зразків.
Нижче розглянемо, які повинне мати показники ДСТУ борошно пшеничне. В Україні діють певні регламентні документи, що визначають ці норми. Саме на них орієнтується кожен виробник та переробник. Специфікація лабораторії УСАП дозволяє виконати повний спектр всіх необхідних досліджень на відповідність якості борошна та борошняних виробів.
До основних показників якості відносяться:
За безпечність відповідають такі показники :
Останнім часом важливою є перевірка на радіологічний фон продукту та наявність ГМО.
Щоб провести лабораторний аналіз, слід надати певну кількість продукту для дослідження. Технологія відбору залежить від характеру зберігання борошна й типу проб:
1. Якщо необхідно досліджувати якість партії товару, що зберігається в мішках, проводиться точковий відбір (пробовідбірником або совком до 100 г) з мішків таким чином:
2. Пробу позначають етикеткою, на якій вказують:
Правильний відбір проби безпосередньо впливає на результат дослідження наданого зразка.
УСАП пропонує лабораторні послуги українським виробникам, імпортерам та експортерам, аграрним холдингам, фермерським господарствам, приватним підприємцям, торговим представництвам, а також іншим зацікавленим особам або організаціям.
Для отримання докладної консультації щодо лабораторних досліджень якості та безпечності борошна, зверніться до наших менеджерів будь-яким зручним способом або замовте зворотній дзвінок.