Борошно пшеничне

Борошно пшеничне

Землі України багаті врожаями пшениці, тому борошно, як продукт переробки, займає лідируюче місце. Якість борошна залежить від багатьох чинників: якості сировини (зерна), поліпшення умов збирання врожаю, зберігання та подальшої переробки. Спеціалізовані лабораторії ретельно стежать за клімат-контролем приміщень, в яких зберігається продукція, регулярно перевіряючи вологість та гігієну. 

Щорічно в Україні виробляється близько 2 млн. тонн борошна. Це один з базових продуктів, який використовується в харчовій промисловості. Щодня людина вживає в їжу від 200 до 400 г виробів з борошна. З борошна виробляються численні види випічки, як споживачами в домашніх умовах, так і в промислових масштабах. Якість борошна прямо впливає на стан здоров'я кінцевого споживача продуктів переробки. Тому лабораторний аналіз борошна - обов'язкова складова сертифікації. 

Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» перевірить борошно за показниками якості та безпечності згідно з вимогами ДСТУ. 

Терміни проведення аналізів складають від 2-х до 5-ти робочих днів, в залежності від обраних показників. Зразки лабораторія приймає з усіх регіонів України, за допомогою послуг перевізника «Нова пошта». За результатами аналізу замовнику видається Протокол досліджень державного зразка, що визнається в Україні та за її межами. 


НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ 

  • ГОСТ (ДСТУ) - 46.004-99:2005, Технічні умови.

Як ми працюємо 

Лабораторія УСАП надає послуги по всій території України. Етапи співпраці наступні: 

  • заповніть форму заявки та надішліть нам на ел.пошту: info@usap.ua;
  • надішліть зразки Вашої продукції з актом відбору проб компанією-перевізником; 
  • по закінченні досліджень, Ви отримаєте Протокол в електронному вигляді безпосередньо в день завершення випробувань; 
  • наступного дня ми надішлемо Вам оригінали документації (безкоштовно). 

Чому варто довірити безпечність Вашої продукції лабораторії УСАП 

Якість нашої роботи та компетентність підтверджені акредитацією в НААУ, а також численними відгуками клієнтів, більшість з яких стають постійними партнерами. Кожному замовнику ми гарантуємо: 

  • високу точність і достовірність результатів випробувань продукції; 
  • своєчасне й оперативне проведення випробувань; 
  • надання протоколів точно в зазначені терміни; 
  • неупередженість і незалежність при проведенні випробувань; 
  • дотримання ділової етики, конфіденційність.

Лабораторія УСАП проводить дослідження якості та безпечності харчової продукції, в тому числі борошна, з 2013 року. В особі нашої компанії Ви матимете надійного та довгострокового партнера. 

Борошно: шкода від неякісного продукту 

Пшеничне борошно - основа хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів, різних соусів та паст. В контролі якості цього продукту зацікавлені, як споживачі, так і виробники. 

Від вологості, клейкості, органолептичних властивостей, бактеріальної складової, кількості шкідливих домішок безпосередньо залежить якість вироблених з борошна продуктів, а, отже, і здоров'я людини. 

Показники якості борошна пшеничного - орієнтири безпечності цього харчового продукту. Наприклад, перевищення норм наявності токсичних речовин, спор грибків, пестицидів або радіонуклідів призведуть до важких порушень в роботі та розвитку різних патологій всього організму. 

Встановити показники якості пшеничного борошна можливо лише в лабораторних умовах. Для цього проводиться комплексне та системне дослідження зразків. 

УСАП: особливості лабораторного аналізу пшеничного борошна 

Нижче розглянемо, які повинне мати показники ДСТУ борошно пшеничне. В Україні діють певні регламентні документи, що визначають ці норми. Саме на них орієнтується кожен виробник та переробник. Специфікація лабораторії УСАП дозволяє виконати повний спектр всіх необхідних досліджень на відповідність якості борошна та борошняних виробів. 

До основних показників якості відносяться: 

  • органолептика: вологість, свіжість, запах та ін.; 
  • зольність; 
  • металомагнітна домішка; 
  • крупність помелу; 
  • рівень вмісту клейковини. 

За безпечність відповідають такі показники : 

  • фітотоксіни; 
  • важкі метали; 
  • пестициди. 

Останнім часом важливою є перевірка на радіологічний фон продукту та наявність ГМО. 

Вилучення проб для лабораторного аналізу 

Щоб провести лабораторний аналіз, слід надати певну кількість продукту для дослідження. Технологія відбору залежить від характеру зберігання борошна й типу проб: 

1. Якщо необхідно досліджувати якість партії товару, що зберігається в мішках, проводиться точковий відбір (пробовідбірником або совком до 100 г) з мішків таким чином: 

  • для партії до 5 мішків - з кожного мішка; 
  • до 100 - з кожного 5-го мішка; 
  • понад 100 - не менше 5% з кожного мішка. 

2. Пробу позначають етикеткою, на якій вказують: 

  • найменування виду та сорту борошна; 
  • назву підприємства, якому належить зразок; 
  • номер партії; 
  • масу партій в кілограмах; 
  • дату відбору та підпис відповідальної особи. 

Правильний відбір проби безпосередньо впливає на результат дослідження наданого зразка. 

УСАП пропонує лабораторні послуги українським виробникам, імпортерам та експортерам, аграрним холдингам, фермерським господарствам, приватним підприємцям, торговим представництвам, а також іншим зацікавленим особам або організаціям. 

Для отримання докладної консультації щодо лабораторних досліджень якості та безпечності борошна, зверніться до наших менеджерів будь-яким зручним способом або замовте зворотній дзвінок.


Замовте послугу просто заповнивши форму