Індустрія кави в Україні представлена великим числом імпортерів та виробників. Споживачі, а також корпоративні клієнти (ресторани, кав'ярні, тощо) висувають високі вимоги до якості напою та його безпечності. Тому операторам ринку, пов'язаним з торгівлею або виробництвом кави, необхідно приділити належну увагу цим показникам, щоб мати міцні позиції при високому рівні конкуренції. Виконати повний аналіз кави можна в акредитованій лабораторії, що використовує передові дослідницькі методи та сучасне обладнання.
До роду кави відносять більш ніж 90 рослин, але в промисловому виробництві використовуються тільки дві з них:
1. Аравійська кава або арабіка (69% від загального виробництва) – вишуканий сорт, зерно якого видовжене та з гладкою поверхнею, з вигнутою у вигляді букви S лінією. Після легкого обсмажування зерна на ньому залишаються частинки ягоди.
2. Конголезька кава або робуста (29% загального виробництва) – менш вишуканий сорт, але він містить велику частку кофеїну, часто застосовується в еспресо-сумішах. Зерна цього сорту округлі, коричневого або сіруватого відтінку.
Натуральна смажена каву виробляється у вигляді зерен або меленого продукту та буває наступних класів:
За ступенем обсмажування розрізняють каву: світло -, середньо-, темнообсмажену та вищого ступеня обсмаження.
Нормовані показники для різних товарних сортів кави істотно розрізняються. Оцінити якість і безпечність кави можна за допомогою органолептичних, фізико-хімічних та мікробіологічних аналізів, проведених у акредитованій лабораторії УСАП.
Лабораторія УСАП надає послуги по всій території України. Етапи співпраці наступні:
Якість нашої роботи та компетентність підтверджені акредитацією в НААУ, а також численними відгуками клієнтів, більшість з яких стають постійними партнерами. Кожному замовнику ми гарантуємо:
«УкрСпецАгроПродукт» надає послуги досліджень якості та безпечності харчової продукції, в тому числі кави, з 2013 року. В особі нашої компанії Ви матимете надійного та довгострокового партнера.
Лабораторія УСАП – це акредитований орган, який надає спектр кваліфікованих послуг з сертифікації харчової сировини та продуктів. Штат укомплектований фахівцями вищого рівня, які здійснюють багаторічну професійну діяльність в профільній сфері. Ми допомагаємо відповідальним виробникам підвищити рівень та ефективність бізнесу!
Наша компанія надає лабораторні послуги українським виробникам, імпортерам та експортерам, аграрним холдингам, фермерським господарствам, приватним підприємцям, торговим представництвам, а також іншим зацікавленим особам або організаціям.
Для отримання докладної консультації щодо лабораторних досліджень якості кави, зверніться до наших менеджерів будь-яким зручним способом або замовте зворотній дзвінок.