Кава

Кава

Індустрія кави в Україні представлена великим числом імпортерів та виробників. Споживачі, а також корпоративні клієнти (ресторани, кав'ярні, тощо) висувають високі вимоги до якості напою та його безпечності. Тому операторам ринку, пов'язаним з торгівлею або виробництвом кави, необхідно приділити належну увагу цим показникам, щоб мати міцні позиції при високому рівні конкуренції. Виконати повний аналіз кави можна в акредитованій лабораторії, що використовує передові дослідницькі методи та сучасне обладнання. 

Особливості аналізу кави 

До роду кави відносять більш ніж 90 рослин, але в промисловому виробництві використовуються тільки дві з них: 

1. Аравійська кава або арабіка (69% від загального виробництва) – вишуканий сорт, зерно якого видовжене та з гладкою поверхнею, з вигнутою у вигляді букви S лінією. Після легкого обсмажування зерна на ньому залишаються частинки ягоди. 

2. Конголезька кава або робуста (29% загального виробництва) – менш вишуканий сорт, але він містить велику частку кофеїну, часто застосовується в еспресо-сумішах. Зерна цього сорту округлі, коричневого або сіруватого відтінку. 

Натуральна смажена каву виробляється у вигляді зерен або меленого продукту та буває наступних класів: 

  • преміум; 
  • вищий; 
  • перший сорт; 
  • другий сорт. 

За ступенем обсмажування розрізняють каву: світло -, середньо-, темнообсмажену та вищого ступеня обсмаження. 

Нормовані показники для різних товарних сортів кави істотно розрізняються. Оцінити якість і безпечність кави можна за допомогою органолептичних, фізико-хімічних та мікробіологічних аналізів, проведених у акредитованій лабораторії УСАП.

Як ми працюємо 

Лабораторія УСАП надає послуги по всій території України. Етапи співпраці наступні: 

  • заповніть форму заявки та надішліть нам на ел.пошту: info@usap.ua;
  • надішліть зразки Вашої продукції з актом відбору проб компанією-перевізником; 
  • по закінченні досліджень, Ви отримаєте Протокол в електронному вигляді безпосередньо в день завершення випробувань; 
  • наступного дня ми надішлемо Вам оригінали документації (безкоштовно). 

Чому варто довірити безпечність Вашої продукції лабораторії УСАП 

Якість нашої роботи та компетентність підтверджені акредитацією в НААУ, а також численними відгуками клієнтів, більшість з яких стають постійними партнерами. Кожному замовнику ми гарантуємо: 

  • високу точність і достовірність результатів випробувань продукції; 
  • своєчасне й оперативне проведення випробувань; 
  • надання протоколів точно в зазначені терміни; 
  • неупередженість і незалежність при проведенні випробувань; 
  • дотримання ділової етики, конфіденційність.

«УкрСпецАгроПродукт» надає послуги досліджень якості та безпечності харчової продукції, в тому числі кави, з 2013 року. В особі нашої компанії Ви матимете надійного та довгострокового партнера. 

Лабораторія УСАП – це акредитований орган, який надає спектр кваліфікованих послуг з сертифікації харчової сировини та продуктів. Штат укомплектований фахівцями вищого рівня, які здійснюють багаторічну професійну діяльність в профільній сфері. Ми допомагаємо відповідальним виробникам підвищити рівень та ефективність бізнесу! 

Основні показники безпечності кави 

  • токсичні елементи: свинець, кадмій, ртуть; 
  • мікотоксини: афлотоксин В1; 
  • пестициди: гептахор, метафос; 
  • вміст радіології (питома активність цезію-137, питома активність стронцію-90); 
  • ГМО (якісно і кількісно). 

Наша компанія надає лабораторні послуги українським виробникам, імпортерам та експортерам, аграрним холдингам, фермерським господарствам, приватним підприємцям, торговим представництвам, а також іншим зацікавленим особам або організаціям. 

Для отримання докладної консультації щодо лабораторних досліджень якості кави, зверніться до наших менеджерів будь-яким зручним способом або замовте зворотній дзвінок.

Замовте послугу просто заповнивши форму