Оливкова олія

Оливкова олія

Оливкова олія – цінний продукт, який використовується в харчових і косметичних цілях. Основні експортери: Іспанія, Італія і Греція. Основний критерій оливкової олії – це її якість. Кожен виробник або експортер харчової продукції в Україні зобов'язаний підтвердити її якість та безпечність. З цією метою необхідно провести лабораторні дослідження оливкової олії на відповідність нормам, що регламентуються законодавством. 

Особливості аналізу оливкової олії

За способом отримання можна виділити кілька сортів оливкової олії. Найціннішим вважаються продукти: 

  • екстракласу нефільтрований (Extra Virgin Unfiltered Olive Oil); 
  • екстракласу фільтрований (Olio d'oliva extravergine, extra virgin olive oil або virgen extra). 

Ці види олії відрізняються вищою якістю, максимальним вмістом біологічно цінних речовин та високою вартістю. Комерційними сортами оливкової олії є натуральна, очищена та макухова олія. Оцінити якість і безпечність оливкової олії можна за допомогою органолептичних, фізико-хімічних і мікробіологічних аналізів, проведених в акредитованій лабораторії. 

Показники безпеки оливкової олії 

У лабораторії УСАП проводяться дослідження наступних показників безпечності оливкової олії: 

  • токсичні елементи: свинець (Pb); 
  • мікотоксини: афлатоксин В1, зеараленон, Т2 токсин, дезоксиніваленолу; 
  • пестициди: ГХЦГ гамма-ізомер, ДДТ, гептахлор (ФОП); 
  • сума афлатоксинов: В1; B2, G1, G2; 
  • вміст радіології (цезій-137, стронцій-90); 
  • ГМО якісно та кількісно. 

Ви можете замовити будь-який необхідний перелік досліджень.

Показники якості оливкової олії 

Ви можете замовити в лабораторії УСАП наступний перелік досліджень показників якості оливкової олії, в комплексі або окремо: 

  • масова частка нежирових домішок; 
  • МЧ вологи, летючі речовини; 
  • перекисне число; 
  • масова частка фосфоровмісних речовин; 
  • кольорове число олії, мг йоду (колірність).

Як ми працюємо 

Лабораторія УСАП надає послуги по всій території України. Етапи співпраці наступні: 

  • заповніть форму заявки та надішліть нам на ел.пошту: info@usap.ua;
  • надішліть зразки Вашої продукції з актом відбору проб компанією-перевізником; 
  • по закінченні досліджень, Ви отримаєте Протокол в електронному вигляді безпосередньо в день завершення випробувань; 
  • наступного дня ми надішлемо Вам оригінали документації (безкоштовно). 

Чому варто довірити безпечність Вашої продукції лабораторії УСАП 

Якість нашої роботи та компетентність підтверджені акредитацією в НААУ, а також численними відгуками клієнтів, більшість з яких стають постійними партнерами. Кожному замовнику ми гарантуємо: 

  • високу точність і достовірність результатів випробувань продукції; 
  • своєчасне й оперативне проведення випробувань; 
  • надання протоколів точно в зазначені терміни; 
  • неупередженість і незалежність при проведенні випробувань; 
  • дотримання ділової етики, конфіденційність.

Лабораторія УСАП надає послуги досліджень якості і безпечності харчової продукції, в тому числі оливкової олії, з 2013 року. В особі нашої компанії Ви матимете надійного та довгострокового партнера. Ми надаємо замовникам повну і достовірну інформацію про сировину або продукти, допомагаючи скоротити витрати й час на проведення досліджень. 

Наша компанія надає лабораторні послуги українським виробникам, імпортерам і експортерам, аграрним холдингам, фермерським господарствам, приватним підприємцям, торговим представництвам, а також іншим зацікавленим особам або організаціям. 

Для отримання докладної консультації щодо лабораторних досліджень якості оливкової олії, зверніться до наших менеджерів будь-яким зручним способом або замовте зворотній дзвінок.

Замовте послугу просто заповнивши форму