Оливкова олія

Оливкова олія

Оливкова олія – цінний продукт, який використовується в харчових і косметичних цілях. Основні експортери: Іспанія, Італія і Греція. Основний його критерій – це якість. Кожен виробник або експортер харчової продукції в Україні зобов'язаний підтвердити її якість та безпечність. З цією метою необхідно провести лабораторні дослідження оливкової олії на відповідність нормам, що регламентуються законодавством. 

Особливості аналізу оливкової олії

За способом отримання можна виділити кілька сортів оливкової олії. Найціннішими вважаються продукти: 

  • екстракласу нефільтрований (Extra Virgin Unfiltered Olive Oil); 
  • екстракласу фільтрований (Olio d'oliva extravergine, extra virgin olive oil або virgen extra). 

Ці види олії відрізняються вищою якістю, максимальним вмістом біологічно цінних речовин та високою вартістю. Комерційними сортами є натуральна, очищена та макухова олія. Перевірити якість та безпечність оливкової олії можна за допомогою органолептичних, фізико-хімічних і мікробіологічних аналізів, проведених в акредитованій лабораторії. 

Дослідження оливкової олії в лабораторії УСАП

Лабораторія “УкрСпецАгроПродукт” акредитована відповідно до вимог Національного агентства України (Атестат № 2Н1045 ДСТУ ISO/IEC 17025). Проводить дослідження наступних показників безпеки оливкової олії згідно з ДСТУ 5065:2008 “Олія оливкова. Технічні умови постачання”: 

  • токсичні елементи: свинець (Pb); 
  • мікотоксини: афлатоксин В1, зеараленон, Т2 токсин, дезоксиніваленолу; 
  • пестициди: ГХЦГ гамма-ізомер, ДДТ, гептахлор (ФОП); 
  • сума афлатоксинов: В1; B2, G1, G2; 
  • вміст радіології (цезій-137, стронцій-90); 
  • ГМО якісно та кількісно. 

Ви можете дослідити в лабораторії УСАП показники якості оливкової олії, в комплексі або окремо: 

  • масова частка не жирових домішок; 
  • МЧ вологи, летючі речовини; 
  • перекисне число; 
  • масова частка фосфоровмісних речовин; 
  • кольорове число олії, мг йоду (колірність).

Для замовлення доступний будь-який необхідний перелік досліджень.

Термін виконання робіт - від 2-х до 5 робочих днів.

За результатами випробувань видається документ державного зразка - Протокол випробувань.

Як ми працюємо 

Лабораторія УСАП надає послуги по всій території України. 

Етапи співпраці наступні:

  • Ви замовляєте послугу на нашому сайті та надсилаєте ”Новою Поштою” зразки оливкової олії з актом відбору проб;
  • ми, отримавши замовлення на дослідження, надсилаємо на пошту форму заявки;
  • безпосередньо в день завершення випробувань, надаємо Вам протокол в електронному вигляді;
  • наступного дня відправляємо Вам оригінали документації (безоплатно при замовленні на суму понад 2500 грн). 

Чому варто довірити безпечність Вашої продукції лабораторії УСАП 

Лабораторія УСАП - надійний та довгостроковий партнер, який надає послуги дослідження показників безпеки та якості оливкової олії з 2013 року. Наша компетентність та якість роботи підтверджені акредитацією в НААУ, та численними позитивними відгуками клієнтів, більшість з яких вже стали постійними партнерами. 

Кожному замовнику ми гарантуємо: 

  • високу точність випробування продукції; 
  • оперативне проведення аналізу; 
  • надання протоколів точно в зазначені терміни; 
  • неупередженість та незалежність при проведенні випробувань; 
  • дотримання ділової етики, конфіденційність. 

Ми надаємо замовникам повну інформацію про сировину або продукти, допомагаючи скоротити витрати й час на проведення досліджень. 

УСАП надає лабораторні послуги українським виробникам, імпортерам і експортерам, аграрним холдингам, фермерським господарствам, приватним підприємцям, торговим представництвам, а також іншим зацікавленим особам та організаціям. 

Для отримання докладної консультації щодо лабораторних досліджень якості оливкової олії, звертайтеся до наших менеджерів будь-яким зручним способом або замовте зворотний дзвінок.

Замовте послугу просто заповнивши форму