Какао

Какао

Какао активно застосовується в кондитерській промисловості, продукція якої має великий попит у широкої групи споживачів. Основні виробники какао, країни субекваторіальної Африки, експортують цей цінний продукт по всьому світу. Велика частка контрафактного какао низької якості. Тому: 

  • для виробників, що використовують какао як сировину, дуже важливо перед закупівлею великої партії цього продукту впевнитися в його якості та безпечності; 
  • для імпортерів важливо підтвердження якості продукту з метою довіри потенційних партнерів, споживачів та контролюючих органів. 

Провести аналіз какао на показники безпеки та мікробіологію можна в акредитованій лабораторії УСАП, оснащеній високоточним обладнанням.

Особливості аналізу какао 

Найбільш цінний продукт, одержуваний з мелених какао-бобів методом пресування – це какао-масло. Воно широко застосовується для виготовлення шоколаду. Крім кондитерського виробництва, какао-масло використовується у виробництві парфумерії, косметики та фармацевтичних препаратів. Після пресування бобів какао залишається сухий залишок, який перемелюють і отримують какао-порошок. Цей продукт знайшов широке застосування в харчовій промисловості з огляду на його невисоку собівартість та гідні смако ароматичні властивості. 

Перевірити якість та безпечність какао-продуктів можна за допомогою органолептичних, фізико-хімічних і мікробіологічних аналізів, проведених в акредитованій лабораторії. 

Аналіз какао в лабораторії УСАП 

Вам необхідно перевірити якість сировини або продукції, і ви обмежені в часі? В лабораторії “УкрСпецАгроПродукт”, яка акредитована відповідно до вимог Національного агентства України (Атестат № 2Н1045 ДСТУ ISO/IEC 17025), Ви можете дослідити основні показники якості та безпечності какао згідно з ДСТУ 4391:2017 “Какао-порошок. Загальні технічні умови”: 

  • органолептика: вид, смак, запах, волога; 
  • МЧ жиру; 
  • МЧ золи; 
  • МЧ ферропримесей (металомагнітна); 
  • токсичні елементи: кадмій (Cd), мідь (Cu), цинк (Zn), арсен (миш'як -As), ртуть (Hg), свинець (Pb);
  • мікробіологічні показники; 
  • показники радіології: питома активність цезію-137, питома активність стронцію-90;
  • ГМО. 

Ми акредитовані і працюємо відповідно до вимог міжнародних стандартів. 

Термін виконання робіт - від 2-х до 5 робочих днів.

За результатами випробувань видається документ державного зразка - Протокол випробувань.

Як ми працюємо 

Лабораторія УСАП надає послуги по всій території України. 

Етапи співпраці наступні:

  • Ви замовляєте послугу на нашому сайті та надсилаєте ”Новою Поштою” зразки какао з актом відбору проб;
  • ми, отримавши замовлення на дослідження, надсилаємо на пошту форму заявки;
  • безпосередньо в день завершення випробувань, надаємо Вам протокол в електронному вигляді;
  • наступного дня відправляємо Вам оригінали документації (безоплатно при замовленні на суму понад 2500 грн). 

Чому варто довірити безпечність Вашої продукції лабораторії УСАП 

Лабораторія УСАП - надійний та довгостроковий партнер, який надає послуги дослідження показників безпеки та якості какао з 2013 року. Наша компетентність та якість роботи підтверджені акредитацією в НААУ, та численними позитивними відгуками клієнтів, більшість з яких вже стали постійними партнерами. 

Кожному замовнику ми гарантуємо: 

  • високу точність випробування продукції; 
  • оперативне проведення аналізу; 
  • надання протоколів точно в зазначені терміни; 
  • неупередженість та незалежність при проведенні випробувань; 
  • дотримання ділової етики, конфіденційність. 

Цінова політика компанії є конкурентною.

Наша компанія надає лабораторні послуги українським виробникам, імпортерам, аграрним холдингам, фермерським господарствам, приватним підприємцям, торговим представництвам, а також іншим зацікавленим особам та організаціям. 

Для отримання докладної консультації щодо лабораторних досліджень якості та безпечності какао, звертайтеся до наших менеджерів будь-яким зручним способом або замовте зворотний дзвінок.

Замовте послугу просто заповнивши форму