Соняшникова олія

Соняшникова олія

Постачальники, виробники, а також оптові покупці повинні бути впевнені в якості олії. Для цього Ви можете звернутися у лабораторію УСАП з будь-якого регіону України. Наші фахівці оцінять не лише органолептиком продукту, але й виконають аналіз на вміст шкідливих домішок, пестицидів, токсичних речовин, ГМО. 

Наша лабораторія також надає можливість отримати дані не тільки зв стандартним комплексом критеріїв, але й за окремими конкретними показниками. Це важливо, якщо Ви експортуєте продукцію до країн, для яких пріоритетними є певні параметри якості. Готовий протокол видається через 2-3 дня після доставки зразків. 

Неякісну соняшникову олію важко визначити візуально. Для перевірки основних показників знадобиться лабораторна перевірка із застосуванням сучасних технологій. 

Основне завдання виробників: забезпечити та підтвердити якість та безпечність продукції. Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» оснащена сучасним обладнанням, потужності якої дозволяють провести аналіз олії відповідно до вимог державних стандартів. 

Сервісну доставку зразків з усіх регіонів здійснює перевізник «Нова пошта». 

За результатами досліджень замовник отримує протокол випробувань - документ державного зразка, який дозволяє продавати товар, як в Україні, так і ближньому зарубіжжі. 

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ 

  • ГОСТ (ДСТУ) - 4492: 2005, Технічні умови.

Особливості та критерії якості соняшникової олії 

Соняшникова олія - одна з унікальних рослинних олій, що має велике господарське значення. У кулінарії вона застосовується для смаження та для заправки салатів. Також з неї виробляють маргарин та кулінарні жири (шляхом гідрування). Соняшникова олія застосовується при виготовленні консервів, а також в миловарінні та лакофарбовій промисловості. 

Енергетична цінність соняшникової олії унікальна за своїми якостями: склад насичений жирними кислотами, вітамінами. 

УСАП: аналізи, які проводить лабораторія 

Акредитована лабораторія УСАП перевіряє олію згідно з державними нормативними документами. Основними вимогами є показники безпеки: 

  • важкі метали; 
  • мікотоксини; 
  • пестициди; 
  • перевірка на вміст радіонуклідів; 
  • наявність ГМО. 

Показники якості соняшникової олії: 

  • органолептичні: прозорість, смак, запах; 
  • вологість; 
  • кольорове число; 
  • йодне число; 
  • нежирової домішки; 
  • фосфорсодержащие речовини; 
  • кислотне число; 
  • перекисне число. 

Якість продукту відповідно до ДСТУ соняшникової олії визначається, в тому числі й кількістю жирних кислот у її складі. Олія, вироблена з доброякісної сировини, що зберігається в правильних умовах, містить невисокий відсоток жирних кислот. 

Щоб не допустити погіршення якості продукту, слід контролювати кислотність соняшникової олії (кислотне число) на етапі приймання олійної сировини, в процесі її виробництва та зберігання. Крім того, споживачі також зацікавлені в проведенні лабораторних аналізів рослинної олії, яку вони щодня вживають в їжу.

Як ми працюємо 

Лабораторія УСАП надає послуги по всій території України. Етапи співпраці наступні: 

  • заповніть форму заявки та надішліть нам на ел.пошту: info@usap.ua;
  • надішліть зразки Вашої продукції з актом відбору проб компанією-перевізником; 
  • по закінченні досліджень, Ви отримаєте Протокол в електронному вигляді безпосередньо в день завершення випробувань; 
  • наступного дня ми надішлемо Вам оригінали документації (безкоштовно). 

Чому варто довірити безпечність Вашої продукції лабораторії УСАП 

Якість нашої роботи та компетентність підтверджені акредитацією в НААУ, а також численними відгуками клієнтів, більшість з яких стають постійними партнерами. Кожному замовнику ми гарантуємо: 

  • високу точність і достовірність результатів випробувань продукції; 
  • своєчасне й оперативне проведення випробувань; 
  • надання протоколів точно в зазначені терміни; 
  • неупередженість і незалежність при проведенні випробувань; 
  • дотримання ділової етики, конфіденційність.

Лабораторія УСАП надає послуги досліджень якості харчової продукції, в тому числі харчової добавки йоду, з 2013 року. В особі нашої компанії Ви матимете надійного і довгострокового партнера. 

Як відібрати соняшникову олію на пробу 

Відбір проби на підприємствах здійснює спеціально уповноважена комісія, яка дотримується нормативних інструкцій, приватні особи пробу можуть відібрати самостійно. 

Тара для відбору олії повинна бути чистою й сухою, щільно закриватися кришкою. 

Не допускається використання тари, в якій раніше зберігалися хімічні речовини (розчинники, лакофарбові засоби та ін.) або алкоголь. 

Зразок супроводжується бланком, в якому вказується: 

  • найменування продукту та його тип (рафінована/нерафінована олію); 
  • назва підприємства-виробника або торгової марки; 
  • номер партії та складу (для виробників); 
  • ПІБ та підпис співробітника, який здійснив забір проби. 

Правильний відбір проби безпосередньо впливає на результат дослідження наданого зразка. 

УСАП надає лабораторні послуги українським виробникам, імпортерам та експортерам, аграрним холдингам, фермерським господарствам, приватним підприємцям, торговим представництвам, а також іншим зацікавленим особам або організаціям. 

Для отримання докладної консультації щодо лабораторних досліджень якості та безпечності соняшникової олії, зверніться до наших менеджерів будь-яким зручним способом або замовте зворотний дзвінок.

Замовте послугу просто заповнивши форму