Коріандр посівний є провідною ефіроолійною культурою. Найбільш поширений в Запорізькій, Миколаївській, Кіровоградській областях.
Коріандр застосовується для харчування, косметичних, а також лікарських цілей як складова препаратів або продуктів. Всі ці сфери застосування вимагають його високої якості та безпечності.
Як і інші господарські культури, насіння коріандру сіють протравленим.
В першій половині вегетації він зростає і розвивається повільно, тому зазнає значного ураження бур'янами. Засміченість посівів може знизити врожайність насіння коріандру на 80%. З цієї причини аграрії систематично використовують гербіциди для очищення ґрунту. Це неминуче тягне за собою накопичення хімічних елементів у рослині, що дозріває.
Крім цього, проводять профілактичне лікування з метою боротьби з хворобами. Боротьба зі шкідниками також змушує застосовувати широкий спектр препаратів. Недотримання деяких елементів технології вирощування призводить до отримання неправильно вирощеного, зібраного та неякісно обробленого коріандру, який не відповідає нормам якості та безпечності.
Виходячи з усього вище перерахованого, неминучою стає перевірка показників безпеки та якості готового врожаю. Цим займаються спеціалізовані лабораторії.
Лабораторія “УкрСпецАгроПродукт” акредитована відповідно до вимог Національного агентства України (Атестат № 2Н1045 ДСТУ ISO/IEC 17025) та оснащена сучасним обладнанням, що дозволяє дослідити коріандр відповідно до вимог ДСТУ 8007:2015 “Прянощі. Коріандр. Технічні умови” за стандартним комплексом показників, або за показниками, зазначеними замовником.
Перевіряють якість коріандру за такими основними показниками:
Для підтвердження безпечності коріандр досліджують на наявність важких металів, пестицидів, радіологію.
Терміни проведення робіт - від 2-х до 5 робочих днів.
За результатами випробувань видається документ державного зразка – Протокол випробувань, що визнається всіма учасниками внутрішнього та міжнародного ринків.
Для проведення лабораторного аналізу необхідно відібрати об'єднану пробу. Для цього відбирають по 100 г продукту з кожної тонни сировини. Залежно від способу зберігання цієї сировини виїмку виробляють таким чином:
1. З насипу відбирають 15 жмень або набирають комірним щупом з різних верств насипу.
2. Від партій виїмки виконуються з кожної тонни за допомогою спеціальної конусної гуртки (місткість до 100 г насіння). В процесі виїмки насіння слід перемішувати
Зверніть увагу: при виїмці насіння з партії щупом проводиться тільки орієнтовна оцінка якості.
3. Якщо насіння зберігається в мішках, то вилучаються окремі зразки в такій відповідності:
4. Для формування об'єднаної проби проводиться точковий відбір з партій сукупної ваги:
5. Точкові проби відбирають в залежності від:
6. Зразки слід упакувати в паперові конверти, заклеїти їх і супроводити етикетками, де буде вказано:
Лабораторія УСАП надає послуги по всій території України.
Етапи співпраці наступні:
Лабораторія УСАП - надійний та довгостроковий партнер, який надає послуги дослідження показників безпеки та якості коріандру з 2013 року. Наша компетентність та якість роботи підтверджені акредитацією в НААУ, та численними позитивними відгуками клієнтів, більшість з яких вже стали постійними партнерами.
Кожному замовнику ми гарантуємо:
Цінова політика лабораторії є конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.
Замовниками послуг лабораторії УСАП є агрохолдинги, фермерські господарства, приватні підприємці.
Для отримання докладної консультації щодо лабораторних досліджень якості коріандру, звертайтеся до наших менеджерів будь-яким зручним способом або замовте зворотний дзвінок.